Alla inlägg den 9 maj 2013

Av Hälsojojjo - 9 maj 2013 19:14


Dagens middag
Fläskkotletter med guacamole och sallad.

Av Hälsojojjo - 9 maj 2013 12:07

Folkhälsovetenskap eller pedagogik?


Nästa år, om jag inte minns fel, ska jag välja vilken inriktning jag vill ta ut min kandidatexamen i. Mina valmöjligheter är folkhälsovetenskap eller pedagogik.
Fram till för bara någon vecka sedan var jag nästan säker på att jag skulle välja pedagogik, på grund av att pedagogik är ett ämne som alla hälsopedagoger kan ha nytta utav i sitt arbete och jag tänkte att jag vill hellre lära ut än att sitta med statistik hela dagarna.
Det här var min uppfattning av de olika inriktningarna, men nu när vi är inne på det sista momentet för termin två, fysisk aktivitet har jag upptäckt att metoder som FaR, fysisk aktivitet på recept, är otroligt intressant att läsa om. Informationen jag har tagit till mig är att metoden används inte så mycket som forskare inom ämnet skulle vilja och skulle jag inrikta in mig på folkhälsovetenskap skulle en del av mitt jobb vara att göra efterforskningar på varför metoden inte används så mycket och sedan skapa åtgärder för att motverka detta. Jag blir exalterad bara jag tänker på det, att få skapa fram åtgärder från grunden som sedan yrkesverksamma läkare, hälsopedagoger och andra aktörer sedan använder för att förbättra eller upprätthålla människor hälsa och välmående. Arbetet skulle innebära statistik, det är jag fullt medveten om, men jag anser att är något riktigt intressant går det att bortse från även de mest ointressanta bitarna. 

Så nu har pedagogikinriktningen fått en konkurrent. Det är fortfarande långt kvar till vi ska välja och jag har en känsla utav att jag kommer att ändra mig flera gånger fram till dess. 


Ovido - Quiz & Flashcards